Стражар от ИАРА съди виден бракониер за охлузен показалец, прекратяват делото

Служител на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури се опита да осъди за един охлузен пръст най-големия бракониер н региона М.М.Д. Стражарят,призван да пази рибното богатство на територията на областта участвал в гонка на М.Д. на 16.09.2011 г. във водите на язовир Кърджали.

  Екшънът започва, когато М.М.Д излиза на риболов с лодка и със забранена от закона електрическа въдица. Той успява да улови два маломерни сома и се отправя към брега.Четирима служители на ИАРА го причакват. Двама от тях самоотвержено тръгват да залавят бракониера във водите на язовира. Свидетелрят Х. изключва мотора на лодката на М.М.Д., докато свидетелят Я. Се опитва да я притегли към служебната моторница. Стражарят хваща метална верига на носа на лодката на бракониера. Образува се „корем”.Свидетеля Я.опъва веригата , опъва я и М.Д. Веригата охлузва показалеца на стражаря от ИАРА. Той дава под съд бракониера за нанасяне на лека телесна повреда на длъжностно лице, като твърди,че М.Д. умишлено го е наранил. Служителят на закона дори лъжесвидетелствал като твърдял, че бракониерът му извивал пръстите на ръката.

Разследването на Районна прокуратура,потвърдено от Районния съд в Кърджали доказва,че нараняването е случайно. Тяхното становище се потвърждава и от окръжните магистрати.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини