Младежи маркират екопътека от Дяволския мост до хижа „Млечино”

 Членовете на новоучредения туристически и експедиционен отряд към туристическо дружество „Кърджали” бяха на еднодневно посещение в Ардино. Младежите бяха водени от изпълнителния секретар на дружеството Ангел Матушев. Те посетиха за първи път едно от най-красивите места в Родопите - Дяволският мост, хижа „Млечино” и туристическия комплекс „Белите брези”, като изминаха пеша близо 25 км. по маршрута.

„Отрядът остана очарован от невероятната красота и тайнственост на природата, но и малко разочарован от небрежността на някои туристи, които са оставили след себе си празни пластмасови бутилки, найлонови торбички и всевъзможни отпадъци,  висящи по клоните на дърветата”, заяви Ангел Матушев. Той уточни, че експедиционният отряд е маркирал с туристическа маркировка прекия път от Дяволския мост до хижа „Млечино”.

„За пръв път участвахме в подобна инициатива за маркиране на екомаршрути. Безспорно Дяволският мост е един от най-красивите места в Родопите и трябва да бъде посетен от туристите”, заявиха участниците от СОУ „Отец Паисий”, СОУ „П.Р.Славейков” и ГПЧЕ „Хр.Ботев”. Учениците апелираха за опазване и съхраняване на всички туристически обекти, както в района на Ардино, така и в цялата страна.

Групата изказа специалните си благодарности към кмета на община Ардино Ресми Мурад за оказаното им съдействие при възстановяването на водоснабдяването на хижа „Млечино”. Не пропуснаха да благодарят и на собственика на автобусна линия „Картал” Ремзи Мюмюн, който спомогнал походът да приключи успешно.

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини