Металурзите от ОЦК получават положително решение от съда за неизплатените заплати

Повече от половината металурзи от ОЦК-Кърджали вече имат изпълнителни листове за получаване на неизплатените им заплати. Районният съд в Кърджали е издал 350 решения по внесените в съдебната администрация искове на работниците за издаване на изпълнителни листове и принудително вземане на дължимите заплати, съобщи БТА.

Според председателя на регионалната структура на КНСБ в Кърджали Иванка Караколева се очакват още такива решения. Тя допълни, че след като всички 600 решения бъдат получени, ще се изчака 14-дневният срок, който се дава за възражения на работодателя и доброволно изпълнение на задължението.

До положителното решение от съда се стигна, след като миналата седмица работниците от "Оловно-цинковия комбинат" в Кърджали последваха съвета на социалния министър Тотю Младенов да си потърсят правата за неизплатените работни заплати без да завеждат дело срещу некоректния работодател.

С издадените изпълнителни листове работниците могат да се обърнат към съдия-изпълнител, който да запорира сметки или имущество на собственика на комбината, за да се осигурят средства за изплащане на дължимите суми.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини