ГЕРБ:Изпапани са половин милион лева , отпуснати за въжения мост

Съветниците от ГЕРБ

Половин милион лева отпуснати от държавата на община Кърджали за ремонт на въжения мост са изчезнали безследно. Сумата е била приведена през 2008 г., но сега липсва в общинската хазна . Това твърдят съветниците от ГЕРБ в Кърджали. Днес на сесия на местния парламент те отправиха питане до кмета Хасан Азис да посочи каква ще бъде съдбата на съоръжението, след като от няколко години то е в окаяно състояние.

Стана ясно, че през 2007 г. общината е кандидатствала пред междуведомствената комисия за защита от бедствия и аварии към Министерски съвет да отпусне пари за спешен ремонт на моста. Привеждат се 994 000 лева. Прави се проект. Провежда се търг. Спечелва го фирма „Саварона”. Оказва се обаче, че съоръжението е в плачевно състояние. Експертиза доказва, че цялата метална конструкция е силно корозирала и ремонтът няма да реши проблема.Препоръчва се изграждането на нов мост. „Саварона” връща парите взети авансово за закупуване на материали в общинския бюджет. Общината поръчва нов проект за нов мост. Провежда нов търг спечелен от пловдивска фирма. Тя обаче не получава и лев.

Кметът Хасан Азис прави искане до Междуведомствената комисия за средства за нов мост, но то е оставено без последици. Според градоначалникът откакто ГЕРБ е на власт нито стотинка не е дадена на общината за причинени от бедствия щети.

От ГЕРБ обаче настояват за спешен ремонт, защото мостът е опасен за жителите на града. Минават деца,всеки момент може да стане инцидент. Ако сте изхарчили парите затворете моста за движение, препоръча общинския лидер на ГЕРБ Илия Илиев.

Кметът отговори, че вече са правени 12  частични ремонта на дървената настилка, но много често вандали я повреждат. Затова всяка сутрин общински служител прави оглед и ако има липсващи талпи сигнализира общината.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини