Слух за заразени от коронавирус втресе кв.”Боровец”, работници по чистотата отказват да излязат на работа

Слух за заразени в Махалата от коронавирус втресе кв.”Боровец”. Работници по чистотата отказаха да излязат на работа, въпреки опитите на пълномощника на общината в квартала да ги успокои. Слухът е бил разпространен от мъж,който дори оплаквал съкварталци.Той е предизвикал паника сред местните хора. Това съобщиха за Кърджали бг вести от ръководството на сметосъбираща фирма.

  Няма случай на инфектиран в кв.”Боровец”. Нещо повече, не са вземани досега за изследване проби на жител на квартала. Това заяви за Кърджали бг вести директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Виктор Кирчев.

  Д-р Кирчев посочи също, че на фона на постоянно завръщащите се от чужбина наши сънародници броят в Кърджалийско на поставените под домашна карантина е сравнително устойчив през последните дни-около 550 души.

  Близо една трета от кърджалийци смятат, че задължителната карантина не се спазва от завръщащите се гурбетчии. 61,1% от включилите се в анкета на сайта Кърджали бг вести отговарят отрицателно на въпроса „Спазва ли се домашната карантина от завърналите се от чужбина жители на Кърджали и областта?”.На противоположното мнение са само 11,1 на сто.27,8% от респондентите споделят,че нямат мнение по въпроса.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    См
    Смях
    2 0
    00:45, 31 мар 2020
    Как няма като не са правени тестове. То така и няма да има.

Случаен виц

Последни новини