Община Ардино следи строго за спазването на мерките за ограничаване на разпространението на COVID-19

Във връзка с издадена заповед на министъра на здравеопазването за необходимостта от предприемане на мерки във връзка с усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19, кметът на община Ардино инж. Изет Шабан изпрати напомнително писмо до всички държавни институции, както и до работодателите в малкия и среден бизнес на територията на общината, в което ги призовава за стриктно спазване изискванията на министъра на здравеопазването, РЗИ-Кърджали и издадените заповеди.

„Нека заедно да споделим и да спазваме наложените ограничителни мерки, които са неминуеми за успешно справяне с вирусната инфекция. Нека всички да проявим разум, да бъдем отговорни, за да се справим заедно със ситуацията“, заяви инж. Изет Шабан.

Във връзка с разпространението на COVID-19, Община Ардино въведе допълнителни мерки и ограничения. От началото на седмицата, достъпът на граждани до сградата на общинската администрация е ограничен, а обслужването се извършва от фронт-офис в главния вход на общинската сграда.Осигурени са предпазни маски за всички служители, работещи в общинската администрация.

Извършени са дезинфекционни мероприятия на необходими места, съгласно указанията от Министерството на здравеопазването,с най-голямо струпване на хора, като автогарата, общински пазар.

В местната Многопрофилната болница за активно лечениеи филиала на Центъра за спешна медицинска помощ, е създадена добра организация за работа.Община Ардино осигури респиратни маски МР-70 за медицинския и обслужващ персонал, които защитават дихателните пътища от радиоактивен прах и аеролози.Въведен е контрол върху пропускателния режим в лечебното заведение.

Препоръчва се временно преустановяване на частните мероприятия с масов характер на открито и в закрити помещения на територията на община Ардино, както и да се преустановят посещението на гражданите на пазарите, както следва:гр. Ардино - понеделник; Бял извор - петък; Жълтуша - събота; Падина - неделя.

При завръщане на лица пребивавали в чужбина да се спазва 14 дневен карантинен период при домашни условия.

Умоляват се гражданите да останат по домовете си, особено хората над 60-годишна възраст.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини