В „Йовков“ посрещнаха Баба Марта

Последниятучебен ден от месец февруари се превърна в истинска магия за най-малките възпитаници на СУ "Йордан Йовков" – учениците от начален етап.Поводът затова бе дългоочакваната среща с БабаМарта.

Училищниятдворсеизпълни с глъч и радостни възклицания от голямото вълнение.Празнично украсената с мартеници сцена,изработени от самите деца в учебните часове  поТехнологии и Предприемачество, както и в клубовете по интереси по Проект "Подкрепазауспех", очакваше "добратагостенка". Самататябедоведенаотмалкитекукериот 4.а клас, коитосъссвоятанц и звуцитенатежкичанове,  огласихаденя, прогонихазлото и пожелахасилатанаПролеттадавъзродидоброто и красотата.

Оказасе, чеБабаМарта е изгубиласвоетоелече и нейнитевнуци й помогнаха в нелекатазадачадагооткрие, задазарадвасъссвоитедаровевсички - и големи, и мънички.

Гостинапразникабяхаръководствотонаучилището, представителина РУО – госпожа Костова, госпожа Апостолова и госпожа Хорочева.Директорътна училището, госпожаКюпрюджиевапоздравидецата, катоимпожеладасабели и червени, румени,засмени, все така добри и отзивчиви.

Постарбългарскиобичайвсеки, койтопожела, прескочиогънязакъсмет, а празникътзавърши с кръшнобългарскохоро!

клеб Журналист и клуб Фотосвят

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини