Двама в ареста за дрога,серия разследвания води полицията в Кърджали

За незаконно притежаване на наркотично вещество двама са задържани в РУ-Кърджали. Около 13 часа вчера полицаи проверили лек автомобил „Фолксваген“ и двама мъже, които били в колата. В моторното превозно средство служителите на реда открили суха листна маса, която при извършен тест реагирала на марихуана. Дрогата е иззета и е на съхранение в полицейското управление. Образувано досъдебно производство по чл. 354а, ал.3, т.1 от Наказателния кодекс.

46-годишен е бил задържан за срок до 24 часа в РУ-Кърджали на 19 октомври след хулигански действия. Мъжът ругал полицейски служители, които го спрели за проверка след извършено нарушение по ЗДвП на бул.“Христо Ботев“ в областния град. Материалите ще бъдат внесени днес в съда за налагане на административно наказание по Указа за борба с дребното хулиганство.

Досъдебно производство по чл.234, ал.1 от Наказателния кодекс за държане на акцизни стоки без бандерол е образувано в РУ-Джебел с постановление на Районната прокуратура в Момчилград. Разследването е за открити 70 литра контрабанден алкохол в каравана, обитавана от 55-годишен жител на общината. В управлението се извършва проверка по същия текст от Наказателния кодекс за открити 900 грама безакцизен тютюн в лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 48-годишен. Стоката е иззета, а работата продължава група „Охранителна полиция“.
Крумовград.

11-годишен откраднал мобилния телефон на 8-годишен, установиха полицаи от РУ-Крумовград след сигнал за изчезналото устройство в двора на училището в село Луличка. Телефонът е върнат на собственика. По случая работят група „Криминална полиция“ и инспектор от Детска педагогическа стая.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини