Вкусна и лесна шоколадова торта

Вкусна и лесна шоколадова торта

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Ако нямате орехово олио, може да го приготвите като пасирате заедно олиото с 50 г предварително фино смлени орехи. От посочените продукти трябва да приготвите 2 отделни блата. Първо загрейте фурната на 180 градуса.

Смесете заедно 100 г брашно, 40 г какао, 1/2 от бакпулвера и 140 г захар в купа. Разбийте 2 яйца самостоятелно. В купата долейте 100 мл мляко и 70 мл олиото, объркайте добре, след което прибавете разбитите яйца.

Изсипете сместа в намаслена и набрашнена тавичка (около 25 см диаметър). Пече се 20 минути и се проверява готовността на блата с клечка. По същия начин се приготвя вторият блат. Изпечените блатове се охлаждат леко върху решетка.

За да приготвите крема разбийте предварително сметаната на пухкав сняг. Разтопете заедно маслото и натрошения шоколад в съд на котлона, докато се хомогенизират, но да не завират.

Оставете шоколадовата смес да се охлади леко и я смесете с разбитата сметана. С този крем слепете двата блата торта, а отгоре намажете равномерно с остатъка от крема. Направете украса по желание. Ако искате да приготвите наистина голяма торта, може да я направите с 3 блата, като увеличите и малко съставките за крема.

Източник: gotvach.bg

Последни новини