Ангелска торта с плодове

Ангелска торта с плодове

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Разбийте охладените белтъци с малко сол, докато се захванат и при непрекъснато разбиване добавете бакпулвера, кристалната захар и разбивайте, докато се получи твърд сняг.

Пресейте брашното с пудра захар 2-3 пъти и на части го добавете към белтъците. Разбърквайте леко в една посока с шпатула, докато всичко се хомогенизира.

Сипете сместа във форма за печене с отлепящи се стени, застлана с хартия запечен. Добре заравнете и сложете да се пече в загряна на 180 градуса фурна за за около 40-50 минути.

Оставете блата да изстине напълно и внимателно го отделете от формата и хартията. След като е напълно охладен, се разделя на 3 блата.

Разтворете желатина в малко вода да набъбне. Загрейте сока от компота и разтворете в него желатина, за да се разтопи напълно.

Разбийте сметаната на пухкав сняг. Отделно разбийте маслото с пудрата захар, докато се получи гладък крем. Внимателно смесете сметана и маслото, докато се получи еднороден крем.

Плодовете почистете и нарежете. Сложете 1 блат в поднос. По желание сиропирайте, разпределете част от крема, разпръснете плодове, отново блат, крем, плодове, блат и намажете цялата торта отвсякъде с крем.

С помощта на шприц или пош шприцовайте от крема малко розички по краищата на тортата, за да се получи нещо като борд, който няма да позволи на желатина да се разтече.

Върху тортата подредете старателно нарязани плодове и внимателно излейте напълно охладения сок от компот с желатина. Отстрани поръсете тортата с кокосови стърготини и я сложете за няколко часа в хладилник.

Източник: gotvach.bg

Последни новини