Шоколадова палачинкова торта

Шоколадова палачинкова торта

Необходими продукти

Начин на приготвяне

За палачинките: Разбийте съставките за палачинките, като добавите брашно до стандартната гъстота на боза. Добавете щипка сол, малко олио и доразбийте. Оставете сместа да престои за 10-15 минути, след което изпечете палачинките в леко намазнен тиган. Трябва да се получат между 17 и 20 палачинки, но това зависи от размера на тигана ви.

За лешниковия крем: Разбийте сметаната на пухкав крем и я сложете за час в хладилник. Разбийте белтъците със захарта на водна баня за 2-3 минути, колкото захарта да се разтопи. Снемете купата и доразбийте на пухкав сняг.

Отделно разбийте маслото с лешниковия крем и ванилията. Ако нямате готов лешников крем, просто смелете лешници възможно най-фино и ги хомогенизирайте с малко масло. Съединете внимателно всички части, като добавите сметаната и белтъците към лешниковата смес.

За ганаша: Натрошете шоколад. Загрейте сметаната добре, снемете от котлона и пуснете вътре шоколада. Оставете за няколко минути без да разбърквате. След това започнете да разбърквате от центъра навън, докато всичко се хомогенизира. По желание може да добавите и бучица масло.

Сглобяване: Слепете палачинките с лешниковия крем, който трябва да се използва веднага, след като се приготви. През 2-3 палачинки върху лешниковата паста може да намазвате и тънък филм от ганаша.

Наредената палачинкова торта покрийте равномерно с шоколадовия ганаш. С него трябва да се работи, докато е още течен, но все пак поизстинал.

Източник: gotvach.bg

Последни новини