Хакери крадат лични данни на кържалийци,предлагат ги за продан в Интернет

Хакери крадат лични данни на кърджалийци и ги продават в Интернет. Опитни престъпници влизат дори в защитените сайтове на държавни учреждения, за да крадат ЕГН-та, адреси и лични телефони,които предлагат срещу заплащане с кредитни и дебитни карти. Жертва на измамниците са предимно публични личности от Кърджали.

Пред Кърджали бг вести А.К. сподели,че наскоро с учудване открила как във австрийски сайт се предлагат за продан личните й данни. Те били много подробни. Въпреки това „търговците” отбелязвали,че могат да предоставят още информация срещу заплащане. Сред платената информация били съдебните експертизи, извършвани от А.К. като вещо лице.

Информацията, която се съдържа може да бъде опасна за мен. Сйтът е абсолютно достъпен за престъпниците и хора влезли в затвора след моя експертиза биха пожелали да си отмъстят,споделя потърпевшата.

 Журналист от Кърджали пък бил изненадан когато варненка му се обадила по мобилния телефон,за да  се опита да му поръча журналистически материал. Материалът трябвало да оклевети публична личност. Дамата казала, че намерила телефона без проблеми в Интернет.

 Проблемът е че данните се вземат от държавни учреждения без ваше знание. И се използват срещу вас, коментират специалисти.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини