Хакерите от "Anonymous" заплашиха да атакуват Facebook на 28 януари

Хакерската групировка Anonymous заплаши да атакува социалната мрежа Facebook на 28 януари в знак на протест срещу законопроектите SOPA и PIPA, насочени срещу интернет пиратството, съобщи news.bg позовавайки се на Би Би Си.

Припомняне, разглеждането на двата законопроекта беше спряно заради общественото недоволство - англоезичната Уикипедия спря работа за 24 часа, като протестът беше подкрепен и от други големи сайтове.

Ако бъдат приети, SOPA и PIPA, ще дадат възможност на компаниите чрезсъдебни решения да блокират цели сайтове, включващи нелицензирано съдържание, а не само тази част, която е с неуредени права.

През миналата седмица групата Anonymous блокира временно сайтовете на американското правосъдно министерство, ФБР, патентното ведомство на САЩ, асоциациите RIAA и MPAA, музикалните компании BMI и Universal Music. Атаката беше ответна реакция на закриването на един от най-големите в света сайтове за обмен на файлове - megaupload.com, който беше обвинен в нарушаване на авторските права.

Източник: kaldata.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини