Станка Златева е спортист на годината 2011 г.

Станка Златева (борба) и треньорът й Симеон Щерев - първи! Те взеха отличието спотрист и треньор на 2011 година и си тръгнаха с луксозни автомобили от Българския спортен тотализатор от официалната церемония в зала №1 на НДК тази вечер.

За отбор на годината бяха избрани златните момичета от Националния ансамбъл по художествена гимнастика, а спортист с увреждания - Ружди Ружди, който спечели първо място на диск и гюле на световното първенство по лека атлетика за младежи с двигателни увреждания.

Петър Стойчев – плуване стана втори в тазгодишната анкета, следван от Елис Гури – борба. Четвъртото място е за Кубрат Пулев - бокс, Ивет Лалова - лека атлетика е на пето, шесто място - тенисистката ни Цветана Пиронкова.

Константин Паскалев – културизъм, е на седмо място в анкетата за определяне на 10-те най-добри спортисти на годината, на осмо място е Силвия Митева – художествена гимнастика. Деветото място тази година е за Ваня Стамболова, лека атлетика.

На десето място е Владимир Зографски – ски скокове.

Водещи на церемонията бяха световната шампионка по художествена гимнастика Мария Петрова и британският актьор Бен Крос, който говореше на безупречен български и изпя на не по-лош английски парчето Time is on my side.

Между номинираните бяха най-голямата ни футболна звезда Димитър Бербатов, притежателят на световна титла по бокс при професионалистите Кубрат Пулев, спечелилият всичко в клубния волейбол Матей Казийски и Силвия Митева.

С музикалното озвучене на церемонията се заеха симфоничният оркестър, група Д2, както и победителите в „Гласът на България", „Евровизия" и Х фактор - Стелияна, Поли и Рафи. В шоуто взеха участие над 120 души. Екип от над 300 човека се грижи за организацията, заснемането и излъчването на събитието.

54-ата церемония се проведе под патронажа на премиера Бойко Борисов.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини