Абсолвенти в тоги посрещат студентския празник в Кърджали

С академично тържество днес след обед филиалът на Пловдивския университет „Любен Каравелов”ще отбележи студентския празник 8 декември. Тази година за първи път абсолвентите ще бъдат в тоги. 15 от тях ще бъдат наградени от ръководството на филиала с грамоти и предметни награди заради отличен успех. 146 студенти пък ще пулучат еднократна стипендия. Това съобщи за Кърджали бг вести зам.-директорът на филиала доц.Дора Щерева.

  Студентите от „Любен Каравелов”вече са ангажирали елитните заведения в града за да отбележат на 8 декември своят празнник.

 Празненство предвиждат и от Земеделският колеж в Кърджали, съобщи неговият директор проф.Васко Василев. Той каза, че купонът ще се състои на 9 декември в ресторант „Родопчани”. Ще заложим на веселието, а не на официалната част, каза проф.Василев.

  От филиала на минногеоложкия университет „Св.Иван Рилски”съобщиха ,че не предвиждат академично тържество. Всеки ще празнува там където иска. Вече сме връчили дипломите на обсолвентите,казаха от висшето учебно заведение.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини