Засилен полицейски контрол покрай 8-ми декември

В дните преди студентския празник полицията е планирала конкретни мерки за противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и безопасността на движението по пътищата.
Засиленият контрол се осъществява съвместно с участие на служители от  ОУПБЗН и със съдействието на Агенция „Митници”, НАП, Инспекцията по труда и др. за проверка на местата, където студентите ще празнуват. В Пернишка област тържества ще се провеждат в 6 ресторанта и 2 хижи, които ще бъдат инспектирани детайлно.

Засилено полицейско присъствие ще има в районите на заведенията, хотелите, ресторантите и почивните бази, в които ще празнуват студенти. Провеждат се предварителни срещи с ръководствата на охранителните фирми и звената за самоохрана с цел повишаване на бдителността и стриктно спазване на пропускателния режим.

Предстоят проверки за предотвратяване на продажбата на пиротехнически изделия без издадени полицейски разрешения за търговия, в нестандартни опаковки или без сертификат за качество.

„Пътна полиция” създава необходимата организация за контрол по безопасността на движението. Има готовност, при необходимост, своевременно да се въведе временна организация на движението. Ще бъдат изготвени графици за засилено полицейско присъствие и контрол по безопасността на движението за периода 7-11 декември. Пътните полицаи строго ще следят за превишена скорост, шофиране от неправоспособни или употребили алкохол водачи, техническата изправност на автомобилите. Контролът ще се осъществява основно по пътищата към местата за празнуване и в близост до тях. Съвместно с представители на общините се уточняват мерките по организиране на движението и паркирането в районите, където се очаква да пристигнат автомобили на празнуващи. Със съдействието на управителите на  заведенията и ръководителите на охранителните звена ще се договорят превантивни мерки, намеса  и бързо уведомяване на полицията в случаи на опити за шофиране от явно пияни водачи.

 “Пътна полиция” отново призовава шофьорите да не сядат зад волана след употреба на алкохол, без свидетелство за правоуправление или ако автомобилът е неизправен.

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини