Читалище ли е "Родолюбие" или сцена от "Ледена епоха"?

В една следваща серия на култовия "Ледена епоха" читалището в Асеновград може спокойно да бъде част от сцените, където да се изявяват катерицата Скрат, мамутът Мани и ленивецът Сид.

"Наредил съм проверка, която са установи начина на отопление на читалище "Родолюбие" и възможностите за решаване на проблема", информира асеновградският градочалник Емил  Караиванов. "Проблемът" в случая е кучешкият студ, който присъстващите на различни културни събития асеновградчани са длъжни да търпят стоически и то не от днес или вчера. "Читалището е наполовина газифицирано. В отделни случаи се ползват климатици, но те в никакъв случай не могат да отоплят цялата зала", коментира кметът и съобщи, че съвсем скоро се очаква решението на Върховния административен съд по отношение  собствеността на читалището. "След като стане ясно чия собственост е "Родолюбие" ще мислим за конкретни мерки", уточни той.

Проблемът със салон обаче, където единственото в града могат да бъдат гледани столични театрални постановки и концерти, не е само на тукашните любители на изкуството.  Искаме да ни гостуват национални знаменитости и те ни гостуват - Асен Блатечки, Елена Петрова и други идоли на младите и не чак толкова младите асеновградски фенове дойдоха. И си изиграха прекрасно ролите, въпреки почти минусовите градуси в залата. Но не защото не им направи впечатление, а защото са професионалисти и защото знаят прекрасно, че последният "виновен" в случая е вярната им публика. Прекрасната Елена Петрова не издържа обаче и изрази гласно искреното си възмущение си от липсата на отопление и от ниските температури, които сякаш канят създателите на "Ледена епоха" да помислят къде точно да се развива действието в следващата серия от култовата поредица с упоритата и глуповата катерица Скрат.

Апропо, кметът Караиванов имаше лично "честта" да постои в тази близка до сибирското лято обстановка. В понеделник, по време на концерта, посветен на Деня на християнското семейство, и на него му се наложи да подиша същия въздух, който дишат неговите съграждани и столичните актьори. Естесвено, че не е останал доволен от перживяването. Няма и как да е иначе. Но пък така поне сме сигурни, че налице вече е и личният мотив - жизнено нужен у нас, за да се свърши някоя работа навреме и качествено. Оставаме в очакване на топлото. В най-лошия случай - на пролетта.

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини