Джордж Клуни ще изиграе Стив Джобс

Холивудската звезда Джордж Клуни ще се превъплъти в ролята на починалия наскоро основател на компанията Apple Стив Джобс.

Филмът ще е биографичен, като ще се основава на книгата на Уолтър Айзъксън. Биографията, която Айзъксън започва да пише още докато Джобс е жив, се превърна в хит още преди да е видяла бял свят.

Книгата всъщност представлява допълнено с коментари и факти пространно интервю с Джобс, взето от Айзъксън, който работи като редактор в сп. "Тайм". Aвторът вече сключи договор с киностудията Sony, като получи хонорар от 1 млн. долара за филмовите права.

Снимките на филма, чието заглавие засега не е уточнено, ще започнат през пролетта на 2012 г. На Клуни ще партнира Ноа Уайли, прочул се с участието си в тв сериала "Спешно отделение". Любопитното в случая е, че Уайли изигра Джобс във филма "Пиратите от Силициевата долина" (1999). Тогава основателят на Apple не хареса продукцията, като съсипа от критики сценария и режисурата, обаче похвали играта на Уайли.

Съоснователят и бивш изпълнителен директор на "Епъл" (Apple) Стив Джобс почина на 5 октомври на 56-годишна възраст след дългогодишна битка с рядка форма на рак на панкреаса.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини