Бойко Борисов откри втората фабрика на „Теклас” край Кърджали

 Има нещо символично в това, че новата фарика на турската фирма „Теклас”е на мястото на старите барутни погреби край Кърджали. Откриваме работни места на място , което можеше да взриви региона. На Балканите сме се навоювали. Сега с колегата Ердоган инвестираме тук. С тези думи премиерът Бойко Борисов откри втората фабрика на „Теклас” край Кърджали, в която ще бъдат ангажирани над 300 работници.

 Инвестицията е за 50 милиона лева, като работните места се очаква да достигнат 500, каза още при откриването премиерът.

   Той посочи за основна своя задача привличането на инвеститори, за да може хората в страната и региона да живеят по-добре. Искаме да строим магистрали.Вижте какво прави Турция. Там където минат аутобаните всичко оживява. Веднага идват инвеститорите,каза още премиерът. Той изрази очаквания, че след като се изгради магистрала „Марица” и Истанбул стане на 2,5 часа път от Кърджали, регионът ще се възкреси. Искаме хората да останат да живеят тук,а не да се изселват, подчерта министър –председателят.

   Посланикът на Република Турция у нас Исмаил Арамаз отбеляза,че фирма „Теклас” е един от най-сериозните турски инвеститори в България. Тя е илюстрация на динамизма на частния сектор. Арамаз посочи, че стокообменът между България и Турция непрекъснато нараства и вече е достигнал 2,4 млрд.долара. Турските инвестиции в страната са достигнали 1 млрд.долара. 7000 турски студенти се учат в България.

Собственикът на „Теклас” Вардо Данон отбеляза, че фабриките край Кърджали са първите инвестиции на фирмата извън Турция. Той благодари на държавните и местни власти за оказаното съдействие при изграждането им.

  Директорът на „Теклас-България”Метин Дениз отбеляза в словото си,че фирмата е с кратка история в нашата страна , но се утвърждава.Ние сме единствената фирма в България,внедрила технологията за водна инжекция,подчерта Дениз.

Георги Кулов 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини