Кърджали събира звездите на офроуда

На 4-ти септември в Кърджали ще бъде даден старт на най-голямата офроуд надпревара на Балканите. Записаните участници са над 60 от десет страни. Откриването ще бъде в 11.30 часа на въжения мост до Водното огледало със състезание между деца от младежката АТV школа в Троян, чийто основател и ръководител е Тодор Христов, първият български участник в рали Dakar. Джуниърите ще се надпреварват за специалната награда на общината, която ще бъде връчена от кмета Хасан Азис.

След децата ще се пуснат джипове, ATV и мотори на най-добрите пилоти в Европа, като заедно с тях ще стартират и три атрактивни дами. С ATV ще са Зорница Тодорова - първата българка, която ще участва на Дакар` 2012 заедно с Тодор Христов, Рени Христова - репортер в телевизия ХОБИ ТВ, и Мая Найденова от Троян, която се състезава с мъжете в Републиканския Мотокрос Шампионат.

В следващите дни керванът ще премине през Джебел, Хасково, Харманли и Любимец, ще влезе в Гърция до град Орестиада и обратно.

Състезателите ще могат да бъдат наблюдавани на 5 септември при преминаването на река Върбица при село Седлари (до моста за Момчилград), в Хасково ще преминат покрай бивше военно поделение до новата мотокрос писта на 6 септември сутринта, а в Харманли ще бъдат на същата дата на входа на града от град Маджарово.

Награждаването е на 10 септември от 20.00 часа до въжения мост на Водното огледало в Кърджали.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини