Премиерът Борисов удари първата копка на Кърджали - Подкова

 

Премиерът направи първата копка на пътя Кърджали - Подкова. В краткото си слово пред събралите се граждани, официални лица и представители на медиите Бойко Борисов засегна въпроса за Водното огледало и 25-те милиона лева неразплатени с фирмите и 5-те милиона лихви. "Фирмите, които са изпълнили това съоръжение трябва да си получат парите, а те сигурно вече са се разплатили по веригата", заяви премиерът. ГЕРБ ще управлява България и след изборите през 2013 година, категоричен бе Борисов и допълни, че тогава по-често ще поещава кърджалийския регион.

Изграждането на пътя се финансира от оперативна програма "Транспорт". Търгът за фирма изпълнител бе спечелен от консорциума "Кърджали – Подкова”, в който участва и местното дружество "Пътстройнженеринг”. Надзорът ще се изпълнява от ДЗЗД "Инфраструктура - Магистрални пътища".
Обектът е с дължина 34 км. Включва рехабилитация на 8-километровата отсечка от Кърджали до разклона за Джебел и 26 км ново строителство до Подкова. В участъка за рехабилитация попада и кръстовището за кв. "Веселчане”, за чието финансиране областният управител Иванка Таушанова настоя пред регионалното министерство.
В участъка, в който е предвидено ново строителство, попада и т.нар. пътна връзка Фотиново, /от село Хаджийско, на км 366/ която е изключително важна не само за жителите на Кърджалийска област, но и за област Смолян в посока Кърджали, Маказа, Хасково.

На копката присъстваха министрите на регионалното развитие и на транспорта Росен Плевнелиев и Ивайло Московски, областният управител Иванка Таушанова, народният представител Цвета Караянчева, кметове, строители, проектанти, представители на надзора.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини