Кърджалийската група е напуснала лагера веднага след инцидента с Едит

Сигналът за две давещи се деца е бил подаден вчера в 15.15 ч., съобщиха от полицията в Бургас. Инцидентът е станал в района на созополската местност Гаджели. Към мястото своевременно са се отправили полицейски служители, екип на Гражданска защита и Центъра за спешна медицинска помощ.

Момичетата са били на лагер, заедно със свои съученици от кърджалийските Езикова и Природо-математическа гимназии, в почивна база Хелиос до ММЦ в Приморско. В Созопол отишли, за да се разходят и разгледат града. Качили са се на скалите, за да си направят снимки за спомен, когато силните вълни ги помели в морето.

15-годишната Мирославя Янева е била спасена от граждани. Оказана й е медицинска помощ, стабилизирана е и е без опасност за живота.

Тялото на осмокласничката Едит Симеонова е извадено минути по-късно, но тя вече е била мъртва. Към момента не се знае със сигурност дали смъртта е настъпила след удар в скалите или се е удавила.

Родителите на момичето са пристигнали в Бургас рано сутринта. С училищната група е и директорът на гимназията Йорданка Чавдарова. Веднага след инцидента тя е отвела децата от лагера. Работата по случая пордължава РУП - Созопол. 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини