Мрежи, лодки и парашут иззеха от бракониери в Кърджали

1420 метра бракониерски мрежи, 2 лодки на лица, извършвали незаконен улов на риба, 6 коша за лов на раци, 5 рибарски въдици, 1 парашут и 120 кг риба са иззети в Кърджалийско при проведени съвместни операции на полицията и Агенцията по рибарство и аквакултури.

На територията на областта проведените акции от началото на годината досега са 58 и обхващат двата големи язовири– "Кърджали" и "Студен кладенец", а също поречията на Арда, Върбица, микроязовирите и водоемите в малките населени места.
Половината от иззети мрежи са на територията на РУП-Кърджали, където са проведени 28 специализирани операции. В лек автомобил ВАЗ с водач Е.Р./40/ са открити и иззети гумена лодка, 200 метра мрежи и 30 кг риба. По случая има образувано досъдебно производство и събраните материали са докладвани в прокуратурата.

Ссъставени са актове на 10 лица, извършвали незаконен улов на риба, иззети са 5 въдици и парашут. 6 коша за улов на раци са били открити на яз. "Кърджали". При извършваните проверки полицаите са установили 11 случаи на незаконен добив на дървесина и 6 лица, притежаващи незаконно оръжие, което е било иззето. Заловени са бракониери, които са превозвали в автомобил отстреляно диво прасе. По случая е образувано досъдебно производство.
Втората бракониерска лодка е иззета в землището на ардинското село Рибарци при извършена проверка на лек автомобил. Освен лодката полицаите и служителите на ИАРА са иззели 400 метра мрежи и 70 кг риба. В противодействието срещу бракониерството в област Кърджали са включени още сили на жандармерията и 70 полицейски инспектори.

Освен големите язовири и поречията на реките на засилен контрол са подложени микроязовирите и водоемите. 149 са извършените проверки на тези обекти. Полицейските инспектори са организирали срещи с населението в обслужваните райони, за да фокусират вниманието на хората върху незаконния лов, риболов, нерегламентирано добиване на дървесина с оглед своевременно подаване на сигнали при забелязани лица, извършващи такива дейности.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини