Нов бизнес в САЩ: Сваляч под наем

Който няма време за свалки, но иска да има жена до себе си, може да ангажира ухажор под наем – срещу 2000 долара месечно. Чуждата самота и липсата на време при едни се оказват доста доходен бизнес за други – поне в САЩ.

В сутрешните пикови часове в метрото гледката е пределно еднообразна - всички са се вторачили в електронните си устройства за информация и комуникация. Особено в Ню Йорк - града с почти 4 милиона несемейни, 37 процента от които никога не са се женили. За много от тях самотата е проблем. За Мат Прейджър обаче тя е доста успешен бизнес.

Прейджър е терапевт, който от две години насам търси партньори на самотните в интернет. Заема се с търсенето на подходяща дама за нуждаещите се господа, които нямат време сами да си организират онлайн-среща. Тя се осъществява едва когато Прейджър, контактувайки в мрежата от името на своя поръчител, се е убедил в достойнствата на избраницата. Обичайните му клиенти са инвестиционни банкери и брокери, които му възлагат под тяхна идентичност да търси партньорка в интернет. Случва се, макар и рядко, за съдействие да го търсят и жени. "Жените предпочитат да контролират сами нещата и ги предават в мои ръце само с неохота" - казва той.

Бизнесът с хепиенда

Често сравняват Мат Прейджър със Сирано дьо Бержерак - френския поет с огромния нос, омаял братовчедка си Роксана с писма, писани от името на негов другар от армията. Прейджър не смята, че има много общо с героя на Едмон Ростан: "Аз не съм романтик, не пиша любовни писма като Сирано, а имейли. За мен цялата работа е сериозен бизнес, който действително ми доставя удоволствие, но всъщност е и мръсна работа, с която не всеки би пожeлал да се занимава".

Всичко започва в кабинета на терапевта, когато един пациент го моли да му намери подходяща жена, тъй като самият той не може да се справи. Бизнес-идеята се ражда тутакси. Благодарение на професионалната си квалификация Прейджър чете в душите на хората като в отворена книга. Има и опит като сценарист от Холивуд, т.е. знае как се пишат историите с щастлив край.

Правилата при онлайн-свалките

Днес терапевтът в повечето случаи си лежи сам на кушетката в кабинета, гледа си в лаптопа и изследва сайтовете за онлайн-запознанства. "Клиентите ми почти винаги са мъже, които са под стрес, много са заети и от сутрин до вечер не могат да мислят за нищо друго, освен за кариерата си. Нямат нито време, нито желание сами да си организират нещо. А за уикенда искат просто да имат жена до себе си, без усложнения."

В разговорите си с клиентите Прейджър изяснява какъв вид партньорка се търси и изготвя профила на поръчителя. Подчертава, че това е самореклама, за която важат определени правила - текстът да не е твърде дълъг и да не е твърде произволен. Не е достатъчно например, ако някой напише, че много се смее и много пътува. По-добре е да обясни на какво се смее и къде обича да пътува.

Нямат време, но имат пари

Прейджър предупреждава и да се внимава със снимките. "Ако се дефинирам с автомобила си, мога да си сложа в мрежата и снимка с него. Но след това не бива да недоволствам, че жената се е вторачила само в парите и в скъпата кола."

Щом профилът стане готов, започва същинската работа - търсенето на жената-мечта. Прейджър проучва стотици сайтове, анализира поместените текстове и снимки. Ако открие някоя обещаваща кандидатка, й пише, разменят си мейли, докато се стигне и до определянето на среща на живо. В този момент терапевтът предоставя на клиента си "пищов" с най-важните факти за жената - информацията, събрана от имейлите. Цената на Прейджър е 2000 долара месечно.

Източник: Дойче веле

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини