"Купени гласове = мъртви градове" ще натиска Кърджали във facebook

Фейсбук страница, съдейки по всичко току-що създадена - от 11 юли примерно, призовава към гражданска активност. Очевидно ролята на социалните мрежи е оценена и във връзка с протичането на изборите.

Обществена Интернет кампания за оказване на натиск в 8 общини - Перник, Петрич, Пловдив, Разлог, Сандански, Созопол, Несебър и Кърджали срещу купуването на гласове и контролирания вот. Целта на кампанията е поддържане на висок обществен интерес и противодействие на феномена на купуване и контролиране на вота чрез социалните медии в Интернет и мобилните технологии — социални мрежи, микро-блогове, блогове и др.

Кампанията "Купени гласове = мъртви градове" ще използва предимно Facebook, Twitter и Youtube, като целта ѝ е постоянен обмен на информация, свързана с възможни злоупотреби и нарушения на изборния процес. Споделяната в социалните мрежи информация ще бъде следена и визуализирана на специален сайт, достъпът до който ще е публичен и няма да изисква регистрация. Така, събирайки всички данни на едно място, обществото и медиите ще могат да добият реална представа за евентуалните нарушения на изборния процес и закони.

За да попаднете на страницата, кликнете тук.

Kardjali.bgvesti.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини