Новият "Хари Потър" с рекорд по приходи

"Хари Потър и Даровете на смъртта: Част 2" постави рекорд за най-големи приходи от филм през първия ден от излизането му по кината в Северна Америка, предаде Асошиейтед прес.

От компанията дистрибутор "Уорнър брос" съобщиха, че последната лента с малкия магьосник е донесла вчера приходи в размер на 92,1 милиона долара. Това е с близо 20 милиона долара повече в сравнения с досегашния рекорд от 72,7 милиона долара, държан от излезлия преди две години филм "Здрач 2: Новолуние".

"Хари Потър и Даровете на смъртта: Част 2" все пак получава известно предимство от факта, че е в 3D формат, и това оскъпява билетите за филма с няколко долара.

Последната лента за малкия магьосник подобри още един рекорд на втората част от вампирската сага "Здрач" - за най-големи приходи през първата нощ след излизането си по екраните, съответно 43,5 милиона долара срещу около 30 милиона долара.

Прогнозите са, че "Хари Потър и Даровете на смъртта: Част 2" ще подобри рекорда и за най-големи приходи през първия уикенд след появата на филм по кината в Северна Америка. Сегашното най-добро постижение в бокс-офис класацията - 158,4 милиона долара, принадлежи на "Черният рицар".

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини