FALLING SKIES - Битката с извънземните тръгва в 75 държави

Лондон, 16 Юни 2011.  Дългоочакваният сериал от DreamWorks Television и TNT Productions, с изпълнителен продуцент Стивън Спилбърг и с участието на Ноа Уайли, ще се излъчва в повече от 75 държави. Премиерата на сериите ще бъде в Съединените щати на 19 юни,  а през лятото и в останалата част на света.

Сюжетът на FALLING SKIES започва с безредиците вследствие на нападението на извънземни, оставило по-голямата част от света напълно опустошен. В рамките на шест месеца след първоначалнoто нашествие няколкото оцелели се съюзяват извън големите градове, за да предприемат трудната задача да отвърнат на удара. Всеки ден е изпитание за оцеляване, тъй като воините се грижат да защитават хората, като същевременно организират бунт срещу окупиращата извънземна сила, чийто характер и цел остават загадка.

В поредицата FALLING SKIES участват Ноа Уайли („Спешно отделение“), Муун Блъдгууд („Терминатор: Спасение“), Уил Патън („Армагедон“, „На запад“ - продукция на TNT) и Дрю Рой („Секретариат“). Изпълнителен продуцент на FALLING SKIES е Стивън Спилбърг, в сътрудничество с Джъстин Фалви и Дарил Франк от DreamWorks Television, Греъм Йост („Оправдан“, „Пасифик“) и сценаристът Робърт Родат. Родат, който спечели номинация за Оскар за сценария си за филма „Спасението на редник Райън“, написа пилотния проект от идея, която е замислил заедно със Стивън Спилбърг. Марк Верхайден („Герои“, „Бойна звезда Галактика“) и Грег Бийман („Герои“, „Смолвил“) са ко-продуценти.

Turner Broadcasting System International, Inc. държи по-голямата част от световните права върху FALLING SKIES. Сериалът ще се излъчва по TNT в няколко държави. На други места лицензът за FALLING SKIES е закупен от Fox, Super Channel, Canal+ и Orange. Warner Bros. International Television държи лицензионните права за Канада.

“Стартирането на FALLING SKIES обещава да бъде телевизионно събитие от световен мащаб,” сподели Стийв Кунин, президент на Turner Entertainment Networks. “Развълнувани сме от факта, че хората по целия свят ще могат да гледат този великолепен нов сериал.”

“Проектът FALLING SKIES е чудесен пример за съществуващото творческо и бизнес сътрудничество между компаниите на Turner Broadcasting и нашите партньори,” каза Луис Самс, президент на Turner Broadcasting System International, Inc. “Това също така демонстрира нарастващите  възможности на Turner по света да създава уникални за компанията в глобален мащаб ТВ програми.”

Сериалът ще се излъчи в повече от 75 държави и територии, включително Германия, Бразилия, Мексико, Испания, Канада, Южна Корея и Великобритания. Очаква се в следващите месеци поредицата да се разпространи и в други страни.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини