Летящи юмруци в зала „Дружба“

Победителят от ЦСКА/вляво/ с един нос по-малко

Свирепи крошета и тежки ъперкъти, ентусиазирано разбиваха носове и усти в зала „Дружба“, днес. „Разбиването“ ще продължи и утре, че и в събота, когато са финалите на държавното първенство по бокс за младежи до 18 годишна възраст. Първенството е лично-отборно, тоест в Хасково ще се решат индивидуалните и отборните шампиони по бокс на България. 95 боксьора от 28 клуба се биеха без почивка на ринга.

Днес бяха финалите в леките и средни категории-от 49 до 75 килограма. Утре след обяд почват тежките- 80 и 90 килограмови, които се очаква да вдигнат адреналина на публиката до краен предел.

Макар и лишени от нокаутиращи удари, „леките“ впечатляваха с агресия и бързина. Младежите се налагаха с видимо удоволствие, като предпочитаха размяната на крошета от близка дистанция, пред гросмайсторското „танцуване“ с краката и епизодични, точни удари.

Това водеше до бързи развръзки. Само за 1 рунд, млад боксьор от ЦСКА разби съперникът си от Добрич и взе победата с технически нокаут. В следващата среща, „летящ“ боец от Велико Търново подкара боксьор от Търговище и по сполучливото определение на местен треньор, му „напълни устата с боб“.

За щастие тежки щети нямаше. Те са запазени за утре и вдругиден.

Г.Христов

Откат след ляво кроше
Близък бой
Много близък бой
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини