Двама пребиха жестоко личен лекар в Плевен

65-годишният личен лекар от Плевен д-р Николай Найденов е бил нападнат и жестоко пребит от двама непознати млади мъже вчера около 12.15 ч.

Това съобщи председателят на Управителния съвет на Районната лекарска колегия в областния град д-р Венцислав Грозев, цитиран от БТА. Той уточни, че от името на колегията е изпратил сигнали за случая до Областната дирекция на полицията, областния управител и Българския лекарски съюз.

Побоят е станал пред Диагностично-консултативен център 3 в плевенския квартал "Сторгозия". Д-р Найденов бил пресрещнат от двама непознати млади мъже, единият от които го нападнал с юмруци и ритници, повалил го на земята и скачал върху него.
"Ще те бия така всеки ден, докато те убия", е една от заканите, които били отправени към медика, разказа самият той.

Лекарят, който загубил съзнание, е спасен от случайни минувачи и е приет в Университетската болница със счупвания на кости по лицето, носа и три ребра. Има вътрешен кръвоизлив, заради който може да се наложи операция.

Д-р Найденов има около 1200 души в пациентската листа. Според него нападението не е било с цел грабеж, но няма версия какви биха могли да бъдат мотивите за престъпното посегателство.
"Не съм имал конфликти и проблеми с пациентите си", каза лекарят.

Председателят на лекарската колегия бе категоричен, че настояват в закона да се предвидят по-строги наказания при нападения срещу лекари, които зачестявали напоследък. Д-р Грозев припомни, че само в Плевенско това е третият случай на побой над медицинско лице. При предишните инциденти лекар е пострадал в Никопол по време на дежурство, а медицински сестри - в клиниката по анестезиология и реанимация на Университетската болница.

Председателят на БЛС д-р Цветан Райчинов е изпратил писмо до министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, в което се припомня, че министърът е поел ангажимент за внасяне на законодателни промени в Народното събрание за инкриминиране на подобни действия и налагане на съответните строги присъди, равностойни на тези при нападение над полицаи. До момента обаче промяната не е факт, а нападенията и побоите над лекари станаха част от всекидневието.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини