Майките от Кърджали не вярват на РИОСВ, искат независим контрол на ОЦК

Комитетът за спасение на Кърджали е силно обезпокоен около мълчанието на РИОСВ  за Оловното производство на ОЦК,научи Кърджали бг вести.Дни наред от хасковската инспекция бавеха отговорът на въпросът поставен от журналистите в Кърджали:работи ли оловно и колко замърсява.Обгазяването на града сутринта на 1 май показа, че изпускането на вредни емисии в атмосферата не е престанало,алармират еколози.

В тази връзка Комитетът за спасение на Кърджали изпрати спешно писмо на кмета Хасан Азис и общинските съветници. В него се настоява да бъде закупена апаратура и да се осъществява независим контрол върху обгазяванията на града.
Публикуваме текста на писмото изпратен ни от Комитета за спасение на Кърджали: 

      „  Молим да бъде закупена апаратура, която в реално време да отчита и показва какви са стойностите на серен диоксид, олово, кадмий, арсен, фини прахови частици, радиация, озон и възможно най-много химични елементи. Същата да бъде с възможност да се следят показателите и в интернет. Закупуването е наложително  с цел да се преустановят всякакви спекулации и заради това, че МОСВ дава информация за предходен ден, а когато има празници това закъснява с дни.

        Въпросът е от обществена значимост за това  Ви молим да бъде закупена въпросната апаратура.”

Кърджали бг вести

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини