Местният парламент скочи на Владева за приема в училищата

Местният парламент в Кърджали обвини шефът на Регионалния инспекторат  по образование Емилия Владева, че политизира всички въпроси в сферата на образованието.В  декларация, адресирана до министърът на пресветата Сергей Игнатов се заявява категорично несъгласие с действията на началника на инспектората.  Поводът за недоволството е: „едноличното решение при утвърждаването на държавния план-прием в общинските училища и неодобрението на паралелки , в които има 100 % реализация в годините и липсата на всякакви мотиви за това. А причината е нарушената комуникация с община Кърджали при решаването на редица образователни проблеми. Факт е, че след  встъпването си в длъжност началника на РИО не е провел нито една среща с Кмета на община Кърджали”

 За особено скандален се сочи случаят в СОУ”П.Р.Славейков” ,където е „съкратен приемът в паралелка с  чуждоезиков профил английски език и испански език, с прием след 7 клас, където по традиция се обучават едни от най-добрите ученици, представящи града,общината и областта пред цяла България”

 „Без коментар оставяме политическите уволнения на служители на РИО и директори на общински училища-общински съветници”, се казва още в документа.

При дебата съветници от управляващата партия ГЕРБ обвиниха колегата си Милко Багдасаров, който е директор на” Славейков”,че прокарва лични интереси.

Стана ясно също, че червени съветници са поканили на сесията шефът на инспектората Емилия Владева, но тя отказала.

Багдасаров е изпратил жалби до 15 институции в областта и страната. Готви се парламентарно питане за действията на Емилия Владева и Регионалния инспекторат по образование. Бе посочено ,че недоволни са и други директори,но ги е страх от уволнения.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини