Полицията готова да затвори паркинга пред „Орфей”

Иванка Таушанова

Областната дирекция на полицията в Кърджали е готова да затвори паркинга пред комплекс „Орфей”в Кърджали. Според областният управител Иванка Таушанова паркингът е незаконен и полицията има пълното право да преустанови работата му. По добре е общината да предприеме тези действия,а не да чака намесата на МВР, препоръча губернаторът.

  Пред журналисти Иванка Таушанова съобщи че паркингът няма проект. Не е открита и писмена заповед на кмета Хасан Азис за неговото отваряне.

  Областният управител изрази недоумение от действията на общинската комисия по безопасност на движението, която е дала зелена улица на паркинга. Тя каза също, че последното становище на комисията е неприемливо. Според него паркингът ще бъде затворен, когато се отвори този пред драматичния театър „Димитър Димов”.

  Паркингът пред театъра напълно законно се използва за автокъща. Не може комисията да се бърка и да се разпорежда със собственост на културния институт, каза Таушанова.

Тя подчерта , че е време кметът Хасан Азис да се съобрази със подписката за затваряне на паркинга. Когато не спазваме законите попадаме в дъното на националните класации, отбеляза областния управител.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини