Вегетарианско парти представя гозби от Източните Родопи

Най-новата и подробна туристическа карта на Източните Родопи, местни храни, много от които биологични, както и много информация за биоразнообразието и  възможностите за активен отдих в района ще бъдат представени от българско-холандския проект „Новото тракийско злато” на изложението „Зелени дни 2011” в София. Изложението се открива в 10,30 часа на 28 април (четвъртък) и ще продължи до 1 май (неделя) на площада пред Народния театър.

 

            Това е първото участие в Зелените дни на проекта „Новото тракийско злато”, който работи за устойчивото развитие на Източните Родопи чрез уникален подход, съчетаващ екотуризъм, дива природа и биологично земеделие.

 

             В шатрата на проекта в четвъртък, 28 април, от 17 часа ще има викторина „Източните Родопи” с десет въпроса и десет награди от Родопите.

             

            В събота, 30 април, от 14 часа  „Новото тракийско злато” кани на на вегетарианско парти с продукти от Източните Родопи: мед, свежо сирене, чай от биологични билки, сусамов тахан, варен и подсладен лимец, орехи, бадеми и др. Предвижда се и специална презентация на вино от биологично грозде от сорта „Каберне Фран“ от региона на Стамболово.

 

В 11 часа, в неделя, 1 май, „Новото тракийско злато” организира Източнородопска закуска с къпана баница, мед, домашно кисело мляко и чай от местни биологични билки.

  „Новото тракийско злато” e петгодишен проект (2009-2014) за устойчивото развитие на Източните Родопи, изпълняван от холандските природозащитни организации АРК и Авалон, които имат голям международен опит в проекти за опазване на околната среда и биоземеделието. Проектът е финансиран от Националната пощенска лотария на Холандия, най-голямата в страната благотворителна лотария.

 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини