Хасан Азис подкара колело,води веломаратон из града

Хасан Азис

Кметът на Кърджали Хасан Азис подкара колело, за да покаже на участниците в национален веломаратон забележителностите на града. Градоначалникът посрещна гостите на Кърджали пред паметника на апостола на българската свобода Васил Левски. Подари им плакет си изображение на монета от Перперикон. Те от своя страна му връчиха сертификат.В него е посочено , че община Кърджали е една от съорганизаторките на веломаратона.

  Кметът запозна велосипедистите, както с историческите забележителности на Кърджали , така и  новите му придобивки, като Водното огледало, Пазара на производителите, строящия се парк Арпезос –Север.

 Градоначалникът се пошегува, че не е успял да проведе обществена поръчка за велосипед и няма, с какво да поведе колоната за да покаже на своите гости обектите. Местен фотограф предостави веднага своето колело. Градоначалникът обаче се спря на велосипед на участник, който го увери,че превозното средство е с кърджалийска регистрация.

  Хасан Азис подкара велосипеда към Водното огледало, следван от колона от тридесетина велосипедисти.

  Самия веломаратон преминава под мотото”Безопасно колоездене” и представлява обиколка на страната. Тя започна на 2 април в столицата и ще завърши пак там на 4 май 2011 г. Ентусиастите стартират всеки ден от различно населено място,като изходен пункт са сградите на общинските администрации. Велосипедистите са 29 на брой. Те са си поставили за цел да обиколят 33 града на страната, като влязат във всички 28 областни центрове.

  Организаторите на веломаратона споделиха за Кърджали бг вести,че основната им цел е да поставят проблема пред кметовете за създаването на велоалеи в българските градове. Те популяризират предвижването с велосипед. Кметът Хасан Азис ги увери, че в строящия се парк Арпезос –Север ще има специални алеи за велосипедисти.

    Гостите на града бяха приветствани и от енорийския свещеник отец Петър. Той вижда особено поличба в това, че велосипедистите са  в нашия град на връх Великден.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини