Поп и мюфтия се сбориха с яйца на Великден в Кърджали

Бейхан Мехмед и Отец Петър

Поп и мюфтия се сбориха с яйца пред храма Свети Георги в Кърджали на връх Великден.Енорийският свещеник отец Петър и районният мюфтия Бейхан Мехмед се включиха в надпреварата за най-здраво великденско яйци организирана от Обединен детски комплекс в Кърджали. Бейхан Мехмед също така премери сили с учениците от Детския и младежки парламент.

По традиция всяка година Община Кърджали и ОДК организират Великденски детски празник.  Тази година празника се проведе от 11.00 часа в градинката пред църквата „Св.Георги”.

       В програмата  участваха клоуна Роко Коко, Детска вокална група „До Ре Ми” към ОДК и фолклорна група от СОУ „Вл.Димитров – Майстора”.

    За седма поредна година на Великденския празник Детски и младежки парламент към ОДК  раздаде на всички присъстващи 420 великденски яйца дарени от фирма „Яйцепром” АД с.Глухар и огромен козунак дарен от фирма „Компакт” ООД .

  Дарените яйцата са  боядисани на 21 април  ч. от децата от различни кръжочни форми в ОДК.

      Във великденската си проповед пред събралото се множество отец Петър заяви, че Българската православна църква винаги е проповядвала мир на земята. В Кърджали пък отците опазили не само мира, но и разбирателството между различните етноси и религии. Любовта между хората е основното, на което ни учи Исус Христос, подчерта отец Петър. Той призова младите хора да не се вслушват в думите на мимолетни политици, които ги разделят. Той изрази задоволство от това, че децата на Кърджали без разлика от вяра и народност живеят в разбирателство. След това Отец петър прочете пасажи от евангелието на църковно-славянски и всички балкански езици.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини