Нова кръв се лее на мача на Ботев

Феновете на Ботев отново показаха рогата си. Вместо да се радват цивилизовано на успеха на любимия си тим, който с поредната си победа си гарантира звръщане в професионалния футбол, "жълто-черните" хулигани създадоха суматоха и проляха нова кръв на стадиона в Кърджали. По ирония на съдбата въпросното съоръжение носи името "Дружба".

Ботев победи Арда Кърджали с 2:1, но още в началото на срещата президентът на пловдивския клуб Марин Бакалов трябваше да отиде до сектора, отделен за феновете на гостите, и да ги призове да бъдат по-спокойни.


Надъханите фенове на Ботев успяха да изгонят местната публика от централната трибуна, атакувайки с камъни и бомбички, една от които стана причина полицай да бъде изведен с линейка. Бултрасите се оправдаха пред "Арда нюз" за случилото се с кърджалийската полиция. Според тях местните органи не са свършили работата си по най-добрия начин и били най-големите виновници за нашествието им.

Свидетели твърдят, че и след края на мача е имало кръвоприлития из града. "Жълто-черни" хулигани са ранили още един полицай и няколко фена на местния тим от "В" група Арда Кърджали.

Гледната точка на ботевистите е диаметрално противоположна. Според пловдивчани феновете на Арда първи са започнали да хвърлят предмети към тях, след което е последвал сблъсък с органите на реда. При въпросния сблъсък са ранени и няколко фена на Ботев, свидетелстват хора от агитката на гостите.

Вести.бг

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини