Великденските промоции на Билла сложиха ножа на Лидъл

Часове преди Великден двата хипермаркета в Кърджали Билла и Лидъл се надцакват с промоции. В битката за клиенти са обявени Великденски намаления. За разлика от Лидъл, който бележи спад в оборотите, Билла е във възход, научи Кърджали бг вести. Според много клиенти лидълманията отстъпва място на отрезвяването. Хората, които държат на качествената стока и коректното обслужване се връщат в Билла.

   Билла отвърна на удъра на Лидъл с Великденски промоции. Вчера и днес всички зеленчуци са намалени с една четвърт. Шуменското пиво, което кърджалийци предпочитат също. Офертата е за лоялни клиенти с карти. Карта може се  изкара веднага в магазина. Тя позволява и натрупването на точки и парични бонуси.

  Според осведомени Билла си е върнала позициите на пазара в Кърджали още през февруари. Причината е че всеки петък и събота тук има намаление на цели групи стоки. Най-големи опашки имаше за прахове. Хора купуваха стока за по стотина лева.

  Билла все повече се утвърждава и за това, че продава български стоки. 90 на сто от асортимента е произведен в нашата страна и отговаря на вкуса на българина. Освен това производителите са известни , а марките утвърдени.

 Нарастват критиките срещу Лидъл за некоректно обслужване. Все повече хора недоволстват от мнимите промоции, чиято цел е единствено зарибяване на клиенти. По придричивите клиенти търсят производител на етикетите. Често там пише, че стоката е произведена за Лидъл в Равно поле, село където се намира централата на компанията за България. Някои вече наричат „магазина на народа”- „магазин за 1 лев”,иронизирайки качеството и произхода на продуктите.

  Тези които шетат по чужбина казват, че няма нищо общо между „магазина на народа” в Кърджали и тези в съседна Гърция или в Германия. Стоката тук е с убийствено качество, а цените се покачват непрекъснато.

  Стана ясно и как Лидъл привлече вниманието на българите с евтините банани. Оказа се, че са купени на зелено във фючърсна сделка преди откриването на веригата в страната. Затова и цената им била толкова ниска. Пускането им на пазара било част от рекламната стратегия на веригата.

 Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини