Християнчета и мюсюлманчета боядисваха яйца в час по религия

Християнчета и мюсюлчанчета от най-голямото основно училище в областта „Св.Св.Кирил и Методий” в Кърджали боядисваха днес яйца в открит урок по религия. На Велики четвъртък преподавателя по вероучение  Хараламбий Кузманов даде за задача на учениците от 2 а клас да разкрасят яйца  за Възкресение Христово. Освен децата с християнско вероизповедание, които карат свободно-избираема подготовка по религия,  към начинанието се присъединиха и техните приятели мюсюлмани. Така целия 2 а клас ошари великденски яйца. Те бяха предоставени от учителя Хараламби Кузманов. Елван обаче предвидливо бе донесла две яйца –за себе си и съученичката си християнка.

Идеята за открития урок по религия е на директорката на школото Лиляна Янкова. Това вторият открит урок по религия за последните месеци. Преди време бе почетен св.Харалапий.

 Хараламбий Кузманов запозна децата с празника Възкресение Христово. Децата научиха за последната седмица от земния живот на Христос. Те боядисаха яйцата с водни бои и флумастери.Повечето бяха червени, както повелява традицията.

Децата идват с голямо желание в часовете по религия. Винаги започваме с молитва към бога сподели за Кърджали бг вести Хараламбий Кузманов.
Гост на открития урок бяха общинската съветничка Камелия Милева и родители.

Георги Кулов.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини