ГЕРБ прави пропаганда в кирковските училища, ДПС вдига скандал

Шукран Идриз

Политически  скандал разтресе Кирково днес. Партия ГЕРБ е разлепила по училищата в общината обяви, че организира Великденски конкурс за таланти с награден фонд от 350 лева. На обявата се мъдри партийното лого. В съобщението публикувано и в местен вестник се казва, че в надпреварата могат да вземат участие ученици от община Кирково. Допускат се индивидуални и групови изпълнения на песни, танци, музика, стихотворения, артистични и циркови прояви. Конкурсът трябва да се проведе на 25 април в Кирково от 10 часа.

Обадихме се на посочения телефон за връзка от организаторите-0884 81 09 07. Жена ,която не се представи обясни, че обяви са сложени във всички училища на общината и в тях са упоменати условията. Допускат се ученици от 7 до 18 години.

 Не е изключено конкурсът да се отложи тъй като много деца се отказаха, каза за Кърджали бг вести организаторката. Тя сподели,че директори на училища са забранили на децата да участват. Останали само 4 деца.

  Кметът на Кирково Шукран Идриз заяви , че ще сезира министерството на образованието младежта и науката за това, че ГЕРБ  се опитва да провежда партийна агитация в училищата на общината. Искат да използват децата за политически цели. Обявите са разлепени преди седмица.Открихме ги в СОУ „Отец Паисий”. Нарушава се законът за Народната просвета и за закрила на детето , който забранява подобни прояви, каза още Шукран Идриз.  Тя смята, че с пари  под формата на награден фонд се прави политика в школата. Случаят е аналогичен с този в Пещера. Това е недопустим политически акт, заключи Шукран Идриз.

 Шефката на Регионалния инспекторат на МОМН Емилия Владева е в отпуск и не бе открита за коментар.
Народният представител от ГЕРБ и областен лидер на партията Цвета Караянчева отрече обявите с логото на партията да са разлепяни по училищата. Тя твърди, че те са били поставени на публични места по улиците. Това е провокация на ДПС и БСП. Искат да ни дискредитират. Случаят няма нищо общо с този в Пещера, подчерта Караянчева.

Ще припомним, че заради подобен конкурс но на политическа тематика  бе смъмрена народна представителка от управляващата партия, отговаряла за проявата в Пещера.

 Георги Кулов.

Цвета Караянчева
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини