Пребиха сина на Багдасаров,той вини ГЕРБ

Петима роми помляха с бухалки сина на червения лидер в Кърджали Милко Багдасаров. Мургавите биячи нападнали Петър Багдасаров и неговия съдружник Стоян Кръстев на центъра на Хасково пред  погледа на стотици ученици и техните учители. Мелето станало пред  лавките на училище „Христо Смирненски” до автогарата. Нито охранители нито полицаи се намесели в разпрата. Веднага след инцидента ромите били привикани от полицаи и минути след това освободени.

  Според  Багдасаров цел на побоя е бил синът му. Поръчката идва от  партия ГЕРБ, която му създава проблеми и на работното място. Подслушван съм. Има хора които са недоволни от позицията си, която изразявам и по телефона, смята червения лидер. Според него моментът за нападението е свързан с предстоящите избори и не е избран случайно. Тези които освободиха биячите са поръчали нападението. Става въпрос за поредната мутренска история в страната. Очаква ли са случая да бъде потулен. Синът ми е в болница в тежко състояние. Снаха ми чака бебе. Ако нещо стане с тях ще замъкна депутатката от ГЕРБ Цвета Караянчева  и областната управителка Иванка Таушанова за да видят какво са им причинили, врече се Милко Багдасаров.

Стоян Кръстев показа пред журналисти синините от побоя. Той е удрян в бъреците и по раменете в опити да бъде улучен по главата. Значително по-тежко е пострадал младия Багдасаров. Главата му е спукана и шита на три места. Има проблеми с вестибуларния апарат, заради тежки удари с бухалки.

  Стоян Кръстев разказа, че пръв е бил нападнат Петър Багдасаров. Нанесен му е бил удар в лицето. Шурнала кръв. Стоян тръгнал да се притичва на помощ. Появили се още трима. Двама от тях били конкуренти .Те държали лавка в съседство със павилиона на Петър и Стоян.Съборили кърджалийци  на земята и започнали да ги налагат по главите и бъбреците. Стоян се отскубнал и избягал. Върнал се след време и видял, че колата му е потрошена, а полицаи разпитват двамата братя- конкуренти. Ченгетата прибрали за малко биячите , но бързо ги освободили. Местни хора твърдят, че били информатори на полицията.

Дежурният в полицейското управление разпитал пострадалите , но отказал да им приеме жалбите. Накарал ги да дойдат на следващия ден за да ги разпита криминалист, защото се съмнявал в показанията им. На следващия ден обаче полицаите приели жалбите без да ги разпитват и без да дават обяснения за разтакаването.

Георги Кулов

Стоян Кръстев
Милко Багдасаров
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини