„Грижа за грижата” в навечерието на Великден

Дарение за големия християнски празник Великден направи мебелната верига” Арон” на хоспис „Добролюбие” в Кърджали. Фирмата предостави специални секции и ракли за приемната на социалното заведение в болницата в Кърджали.  Инициативата е на съсобственика на веригата Константин Генчев и премина под  мотото „Грижа за грижата”. От „Добролюбие” обявиха, че дарението се вписва в тяхната програма „Великденски инициативи”, която цели да популяризира социалното заведение и да набере средства за неговата издръжка. Шефът на хосписа Здравко Карамитев връчи на управителката на хасковския офис на „Арон” Мая Иванова специална грамота за направеното дарение.

 Скромната церемония се състоя в приемната на „Добролюбие” в присъствието на директора на многопрофилната болница в Кърджали д-р Тодор Черкезов.

  Здравко Карамитев подчерта, че са установили контакт с „Арон” по повод отдаването под наем на билборд на хосписа, дарен от Ротари клуб. Мебелната верига го наела за цяла година и е осигурила ежемесечно средства за социалното заведение. Освен това от „Арон” предоставили и мебелите.

  Доволни сме, че толкова престижна марка става дарител на хосписа, каза от своя страна д-р Тодор Черкезов.Мая Иванова пожела повече приятели и дарения за  социалното заведение към болницата.

  Веднага след церемонията се състоя първа копка на алея „Добролюбие” в двора на болницата. По  нея ще се разхождат и почиват пациентите на хосписа. Предвижда се възстановяване на чешмичката и плочника в двора, площадка във формата на сърце, каквато е емблемата на социалното заведение,както и поставянето на три пейки.

С  направата на алеята са ангажирани кърджалийските фирми „Капител” ,”Декор Стил”,”Арда Строй”,”Пътстройниженеринг” и” Гарс”. Те предоставят материали и труд безвъзмездно.

Част от великденските инициативи на „Добролюбие” са дарението от „Лайнс клуб” на медицински консумативи и създаването на Арт стена в плаващата теверна „ Моби дик” в язовир „Кърджали”.

 В момента в хоспис „Добролюбие” се полагат грижи за 16 болни. Капацитетът на социалното заведение е 20 места. Издръжката на един пациент дневно е около 30 лева. Благодарение на дарители обаче болните и техните близки плащат по 17 лева.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини