Бъдещи медици в болницата за Деня на отворените врати

Бъдещи медици от различни елитни училища на Кърджали се събраха днес в актовата зала на болницата в  Ден на отворените врати. Той е посветен на Международния ден на здравето -7 април. За историята на медицината и здравеопазването говори директорът на болницата д-р Тодор Черкезов. След това бъдещите лекари и медицински сестри посетиха три от оборудваните с високотехнологична апаратура отделения на здравното заведение-акушеро-гинекологичното, за  магнитно-резонансна диагностика  и лабораторията по инвазивна диагностика. Срещнаха се с трима от водещите специалисти на болницата.

 Не може да не обичаш човека и да работиш като лекар. Очаква те провал,каза в своето слово д-р Черкезов. Той посочи, че и в древността медицината има своите постижения като гоненето на зли духове чрез трапанация на черепа. Сега техниката е напреднала, както и познанията на медиците за човешкия организъм,каза още лекарят.

  Общо 118 доктори работят в Многопрофилната болница за активно лечение „Д-р Атанас Дафофски” в Кърджали. 267 са медицинските сестри и акушерките. 132 са санитарите. Към болницата има медицински център „Авицена” и хоспис „Добролюбие”. Здравното заведение работи по системата за управление на качеството ИСО 2001-9000. То е носител на престижната награда от Мадрид-„Лидер по престиж и качество”.Получи и Златна книга и Златен печат за развитие на здравеопазването.

Болницата в Кърджали  догодина ще чества  80 години от своето създаване.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини