Полицията погва баровците ,паркиращи по тротоарите

 Полицията в Кърджали погва баровците които паркират джиповете си по тротоарите и запречват пътя на пешеходците. Това е недопустимо и няма да продължи, каза пред журналисти в Кърджали шефът на Областната дирекция на МВР Комисар Валери Баранов. Той обяви своята инициатива на възлови точки в града да се поставят камери. Те ще наблюдават и движението на входа и изхода на Кърджали. Баранов разчита на подкрепата на областна администрация и общината за намирането на средства. Според него 15 камери са достатъчни да респектират както баровците така и престъпниците- гастрольоори, които идват да крадат в града.Полицейският шеф смята,че  добрия път е създаването на неправителствена организация която да прима дарения от  бизнеса и да ги насочи за купуването на електронните очи. Имаме такъв опит и той е сполучлив, каза комисарят.

 Валери Баранов обяви и друга своя инициатива. Да се изготвят листовки с портретите на кварталните отговорници, техните мобилни телефони и приемни часове. Целта е гражданите да ги познават и да им сигнализират за нередности и потенциално опасни лица. Знаем, че ще има възрастни жени, които ще бъдат прекомерно бдителни и често ще ни създават излишни грижи, но разчитаме да предотвратим много престъпления по този начин, сподели полицейският шеф.

Той препоръча да се популяризира и Законът за защита от домашно насилие. Гражданите малко знаят за него. За 24 часа можем да изкараме заповед за защита от домашно насилие. Ако член от семейството я наруши веднага се образува досъдебно производство, сподели комисар Баранов.

Героги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини