Правят римейк на хитовата продукция “Бодигард”

Филмът от 1992 година "Бодигард", в който главните роли бяха изпълнени от двукратния носител на "Оскар" Кевин Костнър и музикалната звезда Уитни Хюстън е на път да бъде заснет отново, информират от cinefish.bg.

В годината на премиерата си, "Бодигард" се превърна в световен хит, с приходи от над 400 милиона долара, а саундтрака му се радва на голяма популярност и до днес.

По-подробни детайли относно римейка не се разкриват, но според deadline.com, за сценаристи на лентата са били избрани Никълъс Палмър и Джеремая Фрийдман, които до момента са работили единствено върху любителски и късометражни филми.

Причината поради която от началството на Warner Bros са се спрели на Палмър и Фрийдман, е техния дебютен сценарий за предстоящата екшън-комедия "Family Getaway", който присъстваше в миналогодишния "Черен списък" на най-добрите все още незаснети сценарии.

Сюжетът на оригиналния "Бодигард" разказва за агента от Тайните служби Франк Фармър (Кевин Костнър), който е назначен да охранява музикалната звезда Рейчъл Марън (Уитни Хюстън), след като става ясно, че живота й е застрашен от фанатичен преследвач. Постепенно, и въпреки че противоречи на принципите му, Франк започва да се влюбва в певицата.

В новата версия, сюжета ще бъде същия, но въпреки това ще има и някои промени - за разлика от оригинала, в който героя на Костнър е от Тайните служби, в римейка, главния герой ще бъде ветеран от войната в Ирак, а охраната на младата жена ще е първата му подобна задача.

Съвременните технологии също ще присъстват в римейка - Туитър, Гугъл и сайтове като TMZ, които следят постоянно живота на звездите, ще бъдат интегрирани в сюжета, с цел да бъде затруднен главния герой и улеснен преследвача.

Въпреки че все още не разполагат с готов сценарий, от Warner Bros вече имат списък с кандидатки за главната женска роля.

Продуценти на римейка ще бъдат Марк Баух ("Деца без придружител") и Дан Лин ("Терминатор: Спасение"), а в момента се провеждат разговори с режисьори, които са изявили интерес към проекта.

Очаква се снимките на новия "Бодигард" да стартират в средата на 2012-та година.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини