„Теклас” изнася производството си от Турция в Кърджали

Теклас-България

Голямата турска компания за автомобилни части „Теклас”има намерение да изнесе част от производствата си от Турция в Кърджали,научи Кърджали бг вести. Фирмата работи основно с производители на автомобили от Европейския съюз и иска да избегне тежките мита. „Теклас” създаде своя дъщерна фирма в България, която изгради завод край Кърджали. Сега се строи нова фабрика. Идеята е разрастването на мощностите в града край Арда да продължи.

Информацията бе потвърдена и от кмета Хасан Азис. Той обяви,че „Теклас България” ще продължи да разширява производството си в Кърджали. Има намерение да открие до 900 работни места.

 Приоритет на общината е привличането на инвестициите и борбата с безработицата. Затова ще подкрепим всяко едно начинание на „Теклас България”, подчерта градоначалника. Според него инвестиционните намерения на турската компания изискват бързо да се предвижи изграждането на индустриалната зона на Кърджали по посока на Момчилград. Това ще доведе до привличането и на други компании.

Новата фабрика за производството на каучукови изделия за автомобили, която строи в Кърджали фирма “Теклас-България” ,предстои  да бъде пусната в експлоатация през тази година.  Инвестицията възлиза на 13 млн.лв.  Само за модерно оборудване, прозведено в Европейския съюз фирмата ще брои 9 млн.лева.  Първоначално в новото предприятие ще бъдат назначени 100 работници, а при достигане на пълния капацитет ще наброяват 300. ”Теклас-България” е номинирана за инвеститор на годината за 2010 г. Това разказа за Кърджали бг вести директорът на фирмата Метин Дениз.

  „Теклас-България” е регистрирана през 2004 г. Производството на каучукови изделия започва през септември 2006 г., след завършването и строежа на първата фабрика край Кърджали. Пазарната й оценка възлиза на 21 млн.лева. В нея се трудят 250 души.

 „Теклас-България”работи изцяло за износ. Първата експедиция на продукция е направена за „Фолксваген Груп”. Днес се произвежда за заводите на „Фолксваген”, „Ауди”, „Шкода”,СЕАТ,”Сааб”, „Опел”, „Шевролет”. Фирмата има сключени договори за работа с „Рено” и „Фиат”.

Работят по стандарта ИСО16949, който е за автомобилната промишленост и е гарант за много високо качество.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини