От Резбарци плашат Хасан Азис, той готов да им прави улица

Ще предприемем крайни мерки, ако общината не асфалтира улица” Вела Пискова” в село Резбарци. През зимата хората живеещи около нея не могат да се приберат по домовете си. Нужни са само 60 000 лева за да се направи годна за употреба.Това заяви по време на общественото обсъждане на бюджета на община Кърджали бившия шеф на Пътна полиция Радостин Алчев. Той поиска от общината да поправи водопровода и изгради канализация в селото.

Имаме сериозни намерения да решим проблема. Поставили сме бордюри на улицата. Включена е за асфалтиране в списъка за капиталови разходи през тази година. Ако бюджетът бъде приет ще се заделят 40 000 лева за рехабилитация. Що се отнася до изграждането на нов водопровод и канализация,трябва да помогнат държавните институции. Те държат контролния пакет във В и К и могат да заделят повече средства от общината. Това заяви в отговор кметът Хасан Азис. Според заместникът му Васил Бобеков жителите на Резбарци,които са събрали подписка в подкрепа на исканията си, чукат на отворена врата.

Гражданка поиска кметът и общинския съвет да заделят средства за направата на улица между „Меаца” и „Чевермето” във Възрожденци.

Бяхме на тази улица. Тя се казва „Петя Краколева”.Включена е в капиталови я списък и ще бъде направена, обеща градоначалника.

Финансистът на общината Валентин Иванов съобщи, че са постъпили в законовия срок общо три писмени предложения на граждани за бюджета. Две са за ремонт на улици и едно за ремонт на детска площадка. Всички те ще бъдат включени за изпълнение и ще бъдат заделени средства от общинския бюджет

 Кметът Хасан Азис обясни философията на бюджета. Целта е не да се стоварва нова данъчна тежест върху гражданите ,а да се увеличи събираемостта на налозите. Освен това се търси възможност по европейските програми да се привлекат свежи пари. Тази година в общината ще влязат десет милиона лева от европейските програми-близо по милион на месец. Те ще се харчат в Кърджали и ще оживят икономиката, подчерта Хасан Азис. Той определи бюджета за 2011 г. като буфер, чиято цел е да охлаби хватката на кризата за гражданите.

Бюджетът през 2011 г. възлиза на 37 684 000 лева.  7,325 милиона от тях са заделени за капиталови разходи.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини