Всички от Езиковата в Мрежата,осигуряват им свободен достъп

От днес учениците от Езиковата гимназия имат свободен достъп до компютри и Интернет. Те могат да чатят с приятели в свободното си от часове време или да свалят теми за уроците си. В коридорите са оформени кътове в специални ниши , където е разположена техниката. Достатъчно е просто да седнеш на щъркела и да хванеш мишката за да си в Мрежата. Общо 12 компютъра са монтирани на напълно достъпни места. За тях са изразходвани 32 000 лева, осигурени от Фондация Америка за България и община Кърджали. Проектът е под наслов Свободно интернет пространство. Идеята за него е на директорката на  гимназията Йорданка Чавдарова и на програмния директор на фондацията Иванка Цанкова.

На кратката церемония по откриването на компютърните кътове присъстваха кметът на Кърджали Хасан Азис, директорът на Регионалния инспекторат по образование Емилия Владева,  Иванка Цанкова, преподаватели , ученици, журналисти.

Откриваме тези кътове за вас. Ако компютърните кабинети са заети имате възможност да ползвате техниката в коридорите. Искаме всички да имате равен достъп до интернет. Включително и тези, които нямат тази възможност по домовете си. С  тези думи се обърна към учениците директорката на  гимназията  Йорданка Чавдарова. Тя предупреди недобросъвестните, че камери охраняват компютрите и те трябва да ги пазят.

Нашата фондация смята за свой приоритет проектите свързани с младите хора. Това е пътя да помогнем българите да станат успешна европейска нация, каза Иванка Цанкова. Тя подари на Йорданка Чавдарова кристален американски орел за успешното завършване на проекта.

Кметът Хасан Азис сподели, че общината винаги е подкрепяла проекти в помощ на инициативните. Създали сме специален фонд за партньорство с неправителствените организации. Инициативата е началото на развитието, подчерта градоначалникът. Той отбеляза, че всяка идея на Езиковата гимназия се посреща добре в общината. ГПЧЕ „Хр.Ботев” е еталон, връх, с който другите трябва да се съобразяват. Тези компютри са връзката между вас и вашите приятели, заключи градоначалникът

Докажете, че сте най- добрите. Има младежки дух не само у вас но и у вашите преподаватели. Ползвайте тези компютри за да гласувате за Перперикон и Татул в анкетата на вестник „Стандарт”,призова  учениците директорът на инспектората Емилия Владева.

От името на младите хора благодари Борислава Делчева. Нейни съученици представиха присъствието на гимназията в Мрежата.

ГПЧЕ”Христо Ботев”

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини