300 деца идват за републиканско по борба в Кърджали

Велитин Вели

300 деца ще участват в републиканското първенство по свободна борба, което ще се проведе в Кърджали на 5 и 6 март. Те ще представляват 48 отбора от цялата страна. С най-много състезатели-30 ще участва димитровградската школа. С петнадесет момчета ще се представи клуб „Крепост” от  Стремци,Кърджалийско, който е втори по резултати в страната. Предвидени са единоборства в 11 категории. Нашите от Стремци се надяват на финали в четири категории: до 30, до 35, до 47 и до 53 килограма. Това съобщи за Кърджали бг вести Велитин Вели, един от организаторите и президент на клуб „Крепост”.

  Борбите ще се проведат в зала „Арпезос” на два тепиха. Състезателите са от 11 до 13 години.

  От 1989 г.в Кърджали не се е провеждало републиканско първенство по борба за деца. Лично президентът на федерацията по борба Валентин Йорданов се ангажира да ни осигури домакинство и удържа на думата си, каза още Велитин Вели.

  Тази седмица момчетата  до 15 години от клуб „Крепост” ще вземат участие в републиканското първенство по борба в Сливен. Очакват поне двама да отидат на финал. Общо 220 момчета ще премерят сили на тепиха в града под Сините камъни. Ще представят 45 клуба.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини