Мариан Димитров грабна приза Спортист на годината

Мариан Димитров

Мариан Димитров бе обявен за Спортист на годината на община Кърджали за 2010 г. Състезателят по кану каяк получи купа и грамота от зам.-кмета  Елисавета Кехайова. Награждаването стана на церемония в ресторант „Москва” в Кърджали. За нея специално бе пристигнал треньорът на националния отбор по кану каяк Петър Мерков.

Мариан Димитров е роден в Кърджали. Носител е на четири републикански титли. След награждаването той заяви за медиите,че най-големия връх в кариерата му е участието му на олимпийските игри в Сидней.

 Подгласници на Димитров са волейболистите Невен Нешев и Константин Митев, които са 77 ми в световната ранглиста по плажен волейбол.

  Десетте призови места за спортист на годината бяха спечелени основно от състезатели по кану кая и волейбол. С грамоти бяха отличени изявили се в тениса, футбола, водомоторния спорт, мотоциклетизма.Класацията бе определена от анкета сред журналисти, спортисти и общински съветници.

Специална награда бе връчена на Емилия Стоянова, класирала се пета на световното първенство по канадска борба, в категорията за хора с увреждания.

 Футболният клуб Арда-Кърджали отличи журналисти за приноса им развитието на популярни спорт. Това са Мехмед Мехмед от „Арда нюз” и Николай Гавазов от „Нов живот”. Призовете връчи президентът на клуба Рамадан Яшар. Той се изяви и като посланик на шефа на БФС Борислав Михайлов и от негово име дари с писалка за заслуги към футбола градоначалникът на Кърджали Хасан Азис.

 Днес е двоен празник за спорта в община Кърджали. Избираме спортист на годината и подготвяме церемония за обявяване на спортист на десетилетието. Отминаващата година бе добра за спорта в общината. Доказахме се и на областно и на републиканско ниво, каза кметът Хасан Азис. Според него вече има утвърдени традиции в няколко вида спорт. Сред тях са кану каяк,борба,плажен волейбол. На спортната арена Кърджали се споменава с уважение, бе категоричен градоначалникът.

Зам.-кметът Елисавета Кехайова отбеляза , че това е десетата поред церемония за награждаване на Спортист на годината на общината. Тя се превръща в основно спортно събитие за годината. Очаква се с голям интерес от обществеността. Приносът е не само на състезателите, но и на техните треньори, които провокират интереса на младите да спортуват и живеят здравословно,каза Кехайова.

 От общината посочиха, че за тази година са привели на спортните клубове 268 000 лева. Подпомогнати са всички клубове без изключение. Растежът в тяхната дейност е видим,бе отбелязано на церемонията. Общо три проекта по програми за спортно майсторство е реализирала община Кърджали през 2010 г.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини