Асоциацията на Кеймбридж училищата отличи Езиковата

В края на месец декември в град София на годишното тържество   на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България  ГПЧЕ „Христо Ботев” град Кърджали единствено бе отличено с две престижни награди. На официална церемония Йорданка Чавдарова - директор на училището получи   купата за  най - добро представяне  на учениците на Националния кръг на състезанието по английски език между Кеймбридж училищата  и купата за най-успешно сътрудничество през 2010г. И двете купи бяха придружени със сертификати и специалната благодарност на председателя на Асоциацията към ръководството и колективът на Езиковата гимназия.

  1. ГПЧЕ „Христо Ботев”, като водещ езиков център в област Кърджали,  от 2009г. е пълноправен член на Асоциацията,  утвърдила  в България  прекрасен модел за това как едно университетско издателство може да си партнира с училищната система, осигурявайки взаимни ползи за двете страни. Като член на престижното обединение училището  демонстрира сериозната си отдаденост към модерното чуждоезиково обучение. Вече втора поредна година учениците на гимназията се обучават по системите на PONS. През учебната 2009/2010г. масово бе участието им в организираното от Асоциацията състезание по английски език. Представителите на английските паралелки преминаха успешно и през двата кръга на надпреварата. Благодарение на старанието си в овладяването на езика и всеотдайния труд на техните преподаватели,  те спечелиха призовите места. На годишната среща председателят на Асоциацията изрази радостта си, че в    лицето на ръководството и преподавателите от  кърджалийската езикова гимназия е срещнал партньори, готови да дадат най-доброто от себе си, за да се развиват  и успяват младите хора на България. Демонстрираното ползотворно сътрудничество на ръководството, преподавателите и представителите на Асоциацията през годините е гаранция за цялостния, завършен цикъл на обучение и за взаимната удовлетвореност от добрите резултати, подчерта той.

         Съвременните условия за работа, в която учениците  от ГПЧЕ „Христо Ботев” целенасочено и успешно овладяват чуждия език, комбинира най-доброто от опита, професионализма и новаторството, за да посрещне нуждите на новото време и задоволи изискванията на младите хора,  живеещи във високотехнологично и глобализирано общество. Постигнатите от  учениците на ГПЧЕ „Христо Ботев” високи резултати и  успехи на престижни езикови форуми   са плод от непрекъснато обновяване и усъвършенстване на  методите на преподаване и обогатяване на материалната база в училището, целящи  по-увлекателен и резултатен учебен процес. Приоритет за училището винаги е    качеството на преподаване и използването на нови интерактивни методи на работа в чуждоезиковото обучение. Благодарение на всичко това училището може да се похвали с престижни отличия и отлична реализация на своите възпитаници.

ГПЧЕ

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини